Werelds Koken


Klaverjassen


Kindercarnaval

KLIK HIER voor meer leuke foto’s op HET KONTAKT


De 2e editie van de pubquiz

De 2024 pubquiz vond plaats op vrijdag 26 januari. Er waren 18 teams met in totaal meer dan 130 deelnemers die streden om de felbegeerde wisselbeker. Na een hevige strijd werd uiteindelijk duidelijk dat de Bridgers de wisselbeker mee naar huis mocht nemen. De prachtige brug die werd gebouwd en zorgde voor de ‘overbrugging’ tussen team de Bridgers en team Sans Atout won de prijs voor de beste mascotte.

Einduitslag:

  1. de Bridgers
  2. de Wokkels
  3. Sans Atout

De poedelprijs was voor het team met een wel heel toepasselijke naam: Kwis nie Beter

Het was druk in 2023 in Huis op Hemert


Huis op Hemert bestaat 10 jaar.

Op 30 september kwamen Gewoon Erik en Balloonia naar Ophemert om een mooi feestje te bouwen voor bijna 200 bezoekers.


Crazy Piano’s speelt verzoeknummers

Na Ahoy, de Kuip, Heineken Music Hall en de Geldre Dome was Huis op Hemert op 21 oktober aan de beurt voor een optreden van Donald Beukers.


Een grote opkomst bij de fietspuzzeltocht op 2 juni.

Na een heerlijke tocht kwam een grote groep deelnemers enthousiast terug in Huis op Hemert om gezellig na te praten. Gea won de eerste prijs (een taart), Lorena won de tweede prijs (een portie bitterbalen), en Lars kreeg als winnaar van de derde prijs een doos Merci.

Gea won de 1e prijs: een heerlijke taart

Koningsnacht en Koningsdag waren druk bezocht.


Paasworkshop op 5 april

Een aantal huizen in Ophemert zullen met Pasen extra mooi zijn met een fleurige voorjaarscreatie.


Maakplaats voor de jeugd 12+

Op 31 maart was er de eerste Maakplaats en Filmavond voor de jeugd 12+. De bezoekers hadden het zo druk met de Maakplaats dat er van film kijken weinig terecht is gekomen. Iedereen is wel met iets leuks naar huis gegaan!


We hebben mooie herinneringen aan het Martzfest

Op 25 maart bezochten de Reifholzkapelle en Jantje Bier Huis op Hemert.


Het was een dolle boel tijdens het Kindercarnaval

Het was heerlijk druk op 17 februari tijdens het kindercarnaval. Op de geweldige muziek van Disco Dieren is er heel veel gedanst en gehost!


Pub Quiz een daverend succes!

Op 27 januari organiseerden Carla en Jenny voor het eerst een pub quiz namens Huis op Hemert. Al heel snel was het evenement volgeboekt. Maar liefst 18 teams schreven zich in, met creatieve namen zoals de Bennemakers, 8 Tinten Grijs, Quiz ‘t Wel en Hulpgroep Paardenverslaving.

Na een hevige strijd werd uiteindelijk duidelijk wie voor het eerst de wisselbeker naar huis mocht nemen: Team Quiz ‘t Niet.

Met dank aan de vrijwilligers die deze gezellige avond mogelijk hebben gemaakt. Met name de bedieningsvrijwilligers hebben hard moeten werken om de kelen van de deelnemers gesmeerd to houden!

De trotse winnaars

Albert Vliegenthart verteld over vlinders en duurzame tuinen.

Op 25 januari was Albert Vliegenthart, ecoloog bij de Vlinderstichting en woonachtig in Ophemert, de spreker bij Tavenu. Albert vertelde vol enthousiasme over vlinders in Nederland. Ook deelde hij photos en verhalen over zijn eigen 1-jaar oude eco-tuin in Ophemert.

De vele bezoekers van dit Tavenu evenement werden duidelijk aan het denken gezet, want iedereen kan een steentje bijdragen aan een eco-vriendelijker Nederland.

Klik hier voor meer informatie over de Vlinderstichting.


Chocolade workshops een groot succes!

Op zondag 15 januari was er voor het eerst een chocolade workshop in Huis op Hemert. Onder leiding van Sanne Buitelaar zijn de deelnemers aan de gang gegaan. Chocolade werd gesmolten en vullingen gemaakt. Natuurlijk werd er druk geproefd van al die lekkere ingrediƫnten.

Het eindresultaat mocht er zijn: een aantal heerlijke bonbons die naar huis meegenomen konden worden.

Deze eerst workshop was heel snel volgeboekt, daarom werd er een tweede workshop gehouden op 29 januari. Als er nog meer workshops komen wordt dit natuurlijk hier aangekondigd!

2022 was een leuk jaar in Huis op Hemert

Het was een mooi feest op 22 oktober met Just-M!


De vrijwilligers van Huis op Hemert werden ook in 2022 weer bedankt met een geweldige bbq! Meldt je aan als vrijwilliger en wees er de volgende keer ook bij.

Photo’s door Bob de Vries


Roofvogelshow op 3 juli

Er was grote belangstelling voor de roofvogelshow die de activiteitencommissie organiseerde op een zonnige zondagmiddag naast Huis op Hemert. Er werden ook veel prachtige kleurplaten ingeleverd, en drie trotse winnaars konen met een mooie prijs naar huis. Na afloop was het heel gezellig op het terras en aan de bar.