Vanaf januari zijn Inès de Wit en Jacco van Zijl de nieuwe beheerders van Huis op Hemert. Wie zijn zij?

Inès vertelt: “Sinds een jaar wonen wij met ons samengestelde gezin in Varik. Jacco woonde daarvoor in Brielle en ik woonde in Almere. Samen hebben we de sprong in het diepe gewaagd. Een thuis maken in een voor ons totaal nieuwe omgeving. Ik vond dat spannend en leuk tegelijk. Na de verhuizing volgde de uitdaging snel. Je voelt je weer even klein en als ouders zie je de  worsteling bij opgroeiende pubers. Want hoe leer je de nieuwe omgeving kennen en de mensen die er wonen? Wordt onze droom werkelijkheid?”

Jacco vult aan: “En dan zijn wij enorm blij met fijne buren, met dorpsgenoten die ons een warm onthaal geven en de mooie plekken in het dorp om samen te zijn. In Varik is dat o.a. Toevershof, DSS’14 en de fantastische activiteiten die georganiseerd worden voor en door dorpsgenoten. Dit zorgt ervoor dat wij ons inmiddels thuis voelen. Ik wil dan ook iets teruggeven. Zo ben ik voetbalcoach van JO15. Een mooi initiatief tussen VV Ophemert en DSS’14.”

“En toen zagen wij de oproep op Facebook: Huis op Hemert is al enige tijd op zoek naar nieuwe beheerders. Wij keken elkaar aan; het voelde direct goed. En zeker na de gesprekken met het bestuur van Huis op Hemert, de huidige beheerders (Ina en William) en Tracey en Hans (de eigenaren van het Dijkhuis in Ophemert).”

Ina & William vertellen: “Wij hebben met veel passie en plezier samen met een groep vrijwilligers van Huis op Hemert een thuis gemaakt. Een plek waar buurtgenoten samenkomen. Waar het mogelijk is plezier te hebben, te bewegen en te ontwikkelen. Wij zien in Jacco en Inès dezelfde passie terug en dragen daarom ook met veel vertrouwen het stokje aan hen over.“

Jan vult aan namens het bestuur: “Huis op Hemert wil het welzijn en leefbaarheid in Ophemert verbeteren. Ina en William hebben samen met de vrijwilligers het dorpshuis nieuw leven ingeblazen. Dit is dan ook een mooi moment om Huis op Hemert samen met de nieuwe beheerders, Jacco en Inès, nog meer de “huiskamer” van Ophemert te laten zijn. Het bestuur heeft er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken.”

Jacco en Inès sluiten af: “Wij vinden het belangrijk om ons voor Huis op Hemert in te zetten. Wij willen behouden wat al goed draait en de kenmerkende activiteiten voor Huis op Hemert verder uitbreiden. Een ontmoetingsplek, voor jong en oud. Daar hebben wij hulp bij nodig. Hoe jij ons kunt helpen?  

  • Sluit je aan bij een activiteit,
  • Meld je aan als vrijwilliger
  • Promoot als ambassadeur Huis op Hemert bij vrienden, familie of collega’s.

Samen kunnen we zoveel meer.”